Verhoging zuurstofgehalte

Verbeteren van zuurstofgehaltes in het fertigatiewater

Onze Oxydizer kan naadloos geintregeerd worden met het bestaande VGB-fertigatiesysteem om zo het zuurstofgehalte in het fertigatiewater te verhogen. Een hoger zuurstofgehalte in het water verbeterd de groei en gezondheid van de planten/ bomen, maar verbeterd ook de gezondheid van leidingwerk en druppelslangen.

Verhoging zuurstofgehalte

Verbeteren van zuurstofgehaltes in het fertigatiewater

Onze Oxydizer kan naadloos geintregeerd worden met het bestaande VGB-fertigatiesysteem om zo het zuurstofgehalte in het fertigatiewater te verhogen. Een hoger zuurstofgehalte in het water verbeterd de groei en gezondheid van de planten/ bomen, maar verbeterd ook de gezondheid van leidingwerk en druppelslangen .

Hoe het werkt

Door de toevoeging van zuurstof door de Oxydizer ontstaat er een aerobe omgeving. Dit resulteert in een gezonder watermilieu, waarin bacteriën minder kans krijgen te groeien of te hechten. De Oxidizer gebruikt een venturitechniek om zuurstof in het water te zuigen. Tevens, creëert het een vortex, waardoor de zuurstof oplost in het water en zich aan het water bindt.

Installatie en onderhoud

De Oxydizer is eenvoudig te installeren en te onderhouden. Het bevat een zuurstofmodule die kan worden toegevoegd aan uw bestaande VGB-fertigatiesysteem. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde venturi-technologie om hogere zuurstofniveaus te bereiken, zelfs in warm water of zwaar bemeste omstandigheden​​.

Conclusie

Integratie van onze Oxydizer in uw fertigatiebeurten kan leiden tot gezondere planten, hogere opbrengsten en efficiënter watergebruik. Deze innovatieve technologie is een waardevolle investering voor elke teler die de productiviteit en duurzaamheid van zijn teelt wil maximaliseren.

Voor meer informatie of om een ​​bestelling te plaatsen kunt u contact opnemen met VGB Watertechniek B.V.

Plantengroei verbeteren

Belangrijkste voordelen

Verbeterde wortelademhaling

Verhoogde zuurstofniveaus in het water verbeteren de wortelademhaling, wat cruciaal is voor een efficiënte opname van voedingsstoffen en water door boom en plant. Hogere zuurstofbeschikbaarheid versnelt de productie van ATP (adenosinetrifosfaat), de energievaluta van cellen, en bevordert gezondere en robuustere plantengroei​​.

Verbeterde plantengroei en opbrengst

Studies hebben aangetoond dat zuurstofrijk water kan leiden tot toenames in plantenbiomassa en opbrengst. Afhankelijk van de plant/ boom en bodemstructuur, kunnen dit aanzienlijke toenames zijn.
Hogere opgeloste zuurstofgehaltes (DO) dragen bij aan een grotere wortelmassa, betere vegetatieve groei en verbeterde bloei- en vruchtkarakteristieken. ​​

Ziekte- en stressbestendigheid

Geen chloor en waterstofperoxide meer nodig

Zuurstofrijk water helpt planten ziektes en stress te weerstaan. Zuurstofrijk water vermindert aantoonbaar de kolonisatie van wortels door pathogenen, waardoor planten gezonder blijven​​.
Een hoger zuurstofgehalte helpt planten ook om zoutstress beter te verdragen, wat vooral gunstig is in gebieden met verhoogde zout niveaus in het water.

Betere opname van voedingsstoffen

 

Zuurstof in water helpt bij de oxidatie van organische fosfaten tot anorganische vormen, waardoor voedingsstoffen toegankelijker worden voor planten. Deze verbeterde efficiëntie van de omzetting van voedingsstoffen ondersteunt een verbeterde groei en ontwikkeling.

Waterefficiëntie en -kwaliteit – Natuurlijk reinigend irrigatiesysteem

Het gebruik van zuurstofrijk water kan de watergebruiksefficiëntie met wel 27% verhogen. Planten die worden gefertigeerd met zuurstofrijk water hebben minder water nodig om optimaal te groeien, waardoor dit bijdraagt aan een duurzame teelt. Een verhoogd zuurstofgehalte zorgt ervoor dat algen en organische vervuiling minder kans heeft om te hechten aan de druppelslangen, waardoor deze schoner blijven over een langere periode.

Minder bodemverdichting en verbeterde bodemgezondheid:

Zuurstof in het water vermindert bodemverdichting en helpt bij het uitspoelen van zouten. Het verbeterd ook de microbiële activiteit in de bodem, wat een gezondere wortelomgeving en een betere algehele bodemgezondheid bevordert.

 

Benieuwd naar alle diensten? Alle diensten bekijken.